SOS berberysowy na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
SOS berberysowy na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

Berberys to nie tylko ulubione cukierki i suszona przyprawa do pilawu. Możesz z niego zrobić inne puste miejsca. Na przykład taki sos berberysowy jest szczególnie dobry z mięsem, takim jak jagnięcina lub wołowina. Niezwykle smaczne znalezisko!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz berberys, dodaj cynamon i goździki, zalej wodą i gotuj wszystko, aż jagody będą miękkie.

Przetrzyj jagody przez sito, dodaj cukier, imbir i przyprawy do smaku.

Gotuj sos na małym ogniu do pożądanej gęstości, mieszając.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy