kompot cytrusowo-morelowy na zimę

40 min
4 porcje
Kompot cytrusowo
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Zwykle jeśli owoce cytrusowe trafiają do kompotów owocowych-to tylko trochę soku lub skórki. Ale ten przepis jest zupełnie inny. Morele, pomarańcze, cytryny – wszystko to w kompocie w całych kawałkach. Niezwykle smaczne i zdrowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki i pokrój wszystkie cytrusy w cienkie plasterki.

Włóż do sterylnych słoików, przykryj cukrem i odstaw na 5 minut.

Zalej owoce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź syrop, zagotuj ponownie i wlej z powrotem na kolejne 10 minut.

Ponownie odcedź i zagotuj syrop, wlej owoce i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy