pikantna adjika z jabłkami bez sterylizacji na zimę

2 godz. 0 min.
8 porcji
Pikantna adżika z jabłkami bez sterylizacji na zimę
Elenglush, stock.adobe.com
0

Aby Twoja ulubiona domowa adjika była przechowywana przez całą zimę bez sterylizacji, musisz wziąć pod uwagę kilka sztuczek. Opowiem o nich bardziej szczegółowo na przykładzie klasycznej ostrej adżiki z jabłkami. Wspaniały uniwersalny przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepuść wszystkie główne składniki przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj, zagotuj i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj ocet, olej, cukier i sól i gotuj Adjikę przez kolejne 30 minut.

Wlej go do czystych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy