Sałatka z czerwonej fasoli na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z czerwoną fasolą na zimę
Evgenia Tiplyashina, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na obfitą sałatkę z czerwonej fasoli. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale także zdrowa, ponieważ czerwona fasola zawiera dużo białka i innych niezbędnych elementów. Jest to szczególnie ważne zimą. Ta sałatka jest idealna na zimowy stół, gdy nie ma zbyt wielu świeżych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz wcześniej fasolę przez noc i gotuj do miękkości.

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.

Losowo pokrój resztę warzyw. Wyślij do masy pomidorowej i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Dodaj fasolę, przyprawy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Zwiń sałatkę w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy