Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na obfitą sałatkę z czerwonej fasoli. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale także zdrowa, ponieważ czerwona fasola zawiera dużo białka i innych niezbędnych elementów. Jest to szczególnie ważne zimą. Ta sałatka jest idealna na zimowy stół, gdy nie ma zbyt wielu świeżych warzyw.
Składniki
- czerwona fasola - 200 g
- papryka - 600 GG
- cukinia - 500 g
- ostra czerwona papryka - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- pomidory - 800 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- Olej roślinny - 70 ml
- ocet - 60 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz wcześniej fasolę przez noc i gotuj do miękkości.
Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.
Losowo pokrój resztę warzyw. Wyślij do masy pomidorowej i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj fasolę, przyprawy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Zwiń sałatkę w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy