Postępuj zgodnie z tymi zaleceniami, a otrzymasz ogórki jako grzyby. Aby to zrobić, możesz użyć skręconych i przerośniętych warzyw. Po prostu odetnij twardą skórkę i usuń rdzeń z nasionami. Jeśli warzywa wydzielają dużo soku, nie trzeba dodawać wody.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- czosnek - 50 g
- Sezam - 1 art.
- nasiona gorczycy - 0,5 łyżeczka
- czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- liść laurowy - 3 kawałki
- Olej roślinny - 60 ml
- ocet - 60 ml
- cukier - 80 g
- sól - 60 g
- woda - 400 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w małe kółka.
Dodaj olej, sezam, przyprawy, cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wymieszaj, przykryj i odstaw na 3 godziny.
Wlej wodę i gotuj przez 10 minut.
Dodaj ocet, smaż przez kolejne 2 minuty i wyłącz ogrzewanie.
Ułóż ogórki w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy