napoje 13.06.2023

galaretka żurawinowa

20 min
8 porcji
Galaretka żurawinowa
O.B., stock.adobe.com
0

To nie tylko pyszny i piękny, ale także bardzo zdrowy napój. Prawidłowo ugotowane jagody zachowują większość witamin i kwasów organicznych. Regularne spożywanie galaretki żurawinowej ma dobry wpływ na odporność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel żurawinę w blenderze i przetrzyj przez sito.

Zagotuj 2,3 l wody, dodaj przecier żurawinowy i cukier. Gotuj przez 3 minuty.

Wymieszaj skrobię z pozostałą wodą i wlej cienkim strumieniem do gotującego się kompotu, ciągle mieszając.

Gotuj przez 4-5 minut, zdejmij z ognia i ostudź.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy