adjika z jabłkami na zimę

1 godz. 0 min.
3 puszki po 0,2 l
Adżika z jabłkami na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Z pewnością każda gospodyni domowa ma swój własny, ulubiony przepis Adjiki. Jeśli szukasz czegoś nowego, szybkiego i prostego, ten przepis jest specjalnie dla ciebie! Dziś przygotujemy pikantną adżikę z jabłkami na zimę-doskonały dodatek do mięsa i wszelkiego rodzaju dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka i warzywa opłucz, obierz i pokrój losowo, a następnie posiekaj blenderem.

Wlej olej roślinny do rondla, dodaj posiekaną masę warzywną, sól i cukier. Wszystko dobrze wymieszaj, zagotuj i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez pół godziny.

Wlej wrzącą Adjikę do wcześniej wysterylizowanych małych słoików, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzona Adjika jest doskonale przechowywana w temperaturze pokojowej.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy