kompot z jabłek i czarnej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z jabłek i czarnej porzeczki na zimę
oxxyzay, stock.adobe.com
0

Uwielbiam mieszać jabłka z czymkolwiek innym, jeśli chodzi o kęsy. Na przykład z czarną porzeczką o wyrazistym smaku, aromacie, a nawet kolorze. Mówię bardziej szczegółowo na przykładzie pysznego kompotu, który na pewno nikogo nie pozostawi obojętnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w kliny i ułóż w czystych, suchych słoikach z porzeczkami.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut pod pokrywkami.

Odcedź kompot, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie wlej go do słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy