pomidory we własnym soku z czosnkiem i chrzanem na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Pomidory we własnym soku z czosnkiem i chrzanem na zimę
Liliya, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z Wami moim sekretnym i sprawdzonym przez lata przepisem na pomidory w puszkach we własnym soku. Główną cechą jest to, że tutaj jest czosnek i chrzan, dzięki czemu przedmiot jest nieco ostry i pikantny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż przejrzałe pomidory przez maszynę do mięsa i gotuj tę masę przez 10-15 minut.

Zmielić przez sito i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj posiekany czosnek, cukier, sól, chrzan i pieprz. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Włóż twarde pomidory do wysterylizowanych słoików.

Wlej ten sok i sterylizuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy