marynowane jajka z burakami

2 godz. 30 min.
1 porcja
Marynowane jajka z burakami
Raul Baldean, stock.adobe.com
0

Warzywa, grzyby, owoce-wszystko to od dawna jest zrozumiałe. A co, jeśli zaoferuję ci marynowanie jajek na zimę? Również z burakami. Taka przekąska stanie się prawdziwą ozdobą świątecznego stołu, a jej smaku nie da się porównać z niczym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo i obierz.

Grubo posiekaj cebulę i upiecz na suchej patelni.

Pokrój buraki w kliny.

Zagotuj 1,3 l wody i dodaj buraki, cukier, sól, ocet i wszystkie przyprawy.

Włóż jajka, estragon i skórkę z cytryny do sterylnego słoika.

Napełnij marynatą i zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy