dżem agrestowy

40 min
2 porcje
Dżem agrestowy
Handmade Pictures, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszy i najszybszy sposób na przygotowanie gęstego i pysznego dżemu agrestowego! Jest wystarczająco gęsty, niezbyt mdły, jasny i po prostu przyjemny. Rozłóż na tostach, Dodaj do twarogu lub podawaj z naleśnikami. Wszystko według Twojego gustu!

Składniki

  • agrest - 700 g
  • cukier - 700 g
  • woda - 5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agrest wodą, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Ubij go blenderem, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez około 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy