Jajka przepiórcze są idealne do sałatek: szybko się gotują, świetnie wyglądają i nie trzeba ich nawet siekać. Wspaniale komponują się ze świeżymi warzywami i ziołami. A jeśli chcesz to sprawdzić w praktyce, koniecznie spróbuj wspaniałej świeżej sałatki.
Składniki
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- szpinak - 1 pęczek
- Mieszanka sałatek - 60 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- oregano - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze na twardo – około 4-5 minut po ugotowaniu.
Pozwól im ostygnąć w zimnej wodzie, obierz i pokrój na pół.
Opłucz i losowo posiekaj wszystkie warzywa, pokrój wiśnie na ćwiartki, a paprykę w paski.
Delikatnie wymieszaj składniki i dopraw sałatkę przyprawioną oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy