sałatki 22.01.2022

Sałatka z warzywami i jajkami przepiórczymi

15 min
2 porcje
Sałatka z warzywami i jajkami przepiórczymi
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Jajka przepiórcze są idealne do sałatek: szybko się gotują, świetnie wyglądają i nie trzeba ich nawet siekać. Wspaniale komponują się ze świeżymi warzywami i ziołami. A jeśli chcesz to sprawdzić w praktyce, koniecznie spróbuj wspaniałej świeżej sałatki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka przepiórcze na twardo – około 4-5 minut po ugotowaniu.

Pozwól im ostygnąć w zimnej wodzie, obierz i pokrój na pół.

Opłucz i losowo posiekaj wszystkie warzywa, pokrój wiśnie na ćwiartki, a paprykę w paski.

Delikatnie wymieszaj składniki i dopraw sałatkę przyprawioną oliwą z oliwek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy