Osobliwością takiej sałatki z owocami morza jest to, że jest bardzo pikantna i pikantna. Jeśli nie jesteś zbyt doświadczony w kuchni azjatyckiej, radzę dodawać przyprawy i chili tak ostrożnie, jak to możliwe, próbując potrawy na każdym etapie.
Składniki
- koktajl morski (w puszkach) – 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- Chili - 2-4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka - 2 gałązki
- mięta - 2 gałązki
- olej sezamowy - 2 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój ogórki, posiekaj chili, czosnek, pietruszkę i miętę.
Dodaj koktajl morski w puszkach i dopraw sałatkę olejem sezamowym i sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy