Ciekawą cechą tej sałatki z fasolą jest to, że papryka musi być najpierw upieczona. Jest też kilka subtelności z cięciem składników, które omówię dalej w przepisie. Wynik jest zdecydowanie wart wysiłku!
Składniki
- czerwona fasola - 1 szkło
- fasola - 1 szkło
- seler - 1 łodyga
- Zieleń - 0.5 pęczek
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz oba rodzaje fasoli przez noc i gotuj do miękkości.
Piecz paprykę w folii, aż pojawią się lekkie opalenizny.
Zmiel paprykę, chili, seler, czosnek, zieloną cebulę i zioła tak drobno, jak to możliwe.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy