sałatka z kapusty z papryką i ziołami

40 min
4 porcje
Sałatka z kapusty z papryką i ziołami
IRINA, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami kolejną opcją zimowej sałatki coleslaw. Przyprawy nadają mu przyjemny żółtawy kolor, a kilka rodzajów pieprzu nadaje mu niezwykłe odcienie smaku. I pamiętaj, aby dodać zielenie dla smaku i piękna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, sól i rozgnieć rękami.

Pokrój marchewki, paprykę, czosnek, zioła i chili tak drobno, jak to możliwe. Dodaj do kapusty i wymieszaj.

Dodaj tam kolendrę, kurkumę i inne przyprawy i ponownie wymieszaj sałatkę.

Zagotuj wodę i rozpuść w niej cukier.

Ułóż sałatkę w wysterylizowanych słoikach, wlej ocet i zalej gorącą wodą. Natychmiast zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy