dżem z irgi i czerwonej porzeczki

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z irgi i czerwonej porzeczki
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy dżem jagodowy jest zawsze uzyskiwany z mieszanki kilku rodzajów jagód. Na przykład z irgi i czerwonej porzeczki. Z jednej strony dobrze znany smak dzieciństwa. Z drugiej strony znacznie mniej powszechna irga dodaje oryginalności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij gałązki z porzeczek. Wymieszaj z irgą i przykryj cukrem.

Pozostaw obrabiany przedmiot na co najmniej godzinę i zagotuj.

Gotuj dżem przez około 20 minut na małym ogniu.

Wlej sok z cytryny, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy