kompot z agrestu z cukrem na zimę

45 min
4 porcje
Kompot agrestowy z cukrem na zimę
maho, stock.adobe.com
0

Aby zwinąć kompot jagodowy na zimę, prawie nic nie jest potrzebne. Tylko same jagody, aw naszym przypadku są to agrest, cukier i woda. A co najważniejsze, ostrożnie sterylizuj słoiki z pokrywkami, a wtedy wszystko będzie godne do wiosny bez problemów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz agrest i włóż do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą, odstaw na 5-7 minut i odcedź na patelnię.

Zagotuj go ponownie i ponownie napełnij agrest przez 5 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier i pokrojoną wanilię, gotuj syrop przez 5 minut i odcedź.

Wlej syrop agrestowy, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy