dżem z żółtej śliwki wiśniowej z pestkami

1 godz. 0 min.
8 porcji
Dżem z żółtej śliwki wiśniowej z pestkami
Irina Magrelo, stock.adobe.com
0

Jedyną wadą śliwki wiśniowej podczas przygotowywania konserwacji jest ogromna ilość czasu poświęcanego na usunięcie nasion. Zwłaszcza jeśli jest to mała żółta śliwka wiśniowa. Ale mam dla Ciebie świetną wiadomość! Dżem można nawet ugotować z nimi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj cukier i wodę, zagotuj i zagotuj syrop, aż będzie gładki.

Dodaj tam umytą śliwkę wiśniową, zagotuj i zdejmij z ognia.

Gdy obrabiany przedmiot ostygnie, ponownie zagotuj go i ponownie zdejmij z ognia.

Ochłodzić i ponownie zagotować dżem.

Po ostatnim gotowaniu gotuj dżem przez 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy