Jeśli nie wiesz, jak zrobić rzodkiewkę, to nie ma znaczenia. To naprawdę nie jest najpopularniejszy Składnik, choć moim zdaniem jest po prostu bardzo niedoceniany. Dzisiaj powiem Ci, jak przygotować obfitą i bogatą zupę z pomidorami i warzywami z rzodkiewką.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- rzodkiewka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- fasolka szparagowa - 150 g
- zielony groszek - 150 g
- seler - 1 łodyga
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rzodkiewki w paski i losowo posiekaj resztę warzyw.
Zagotuj bulion i dodaj rzodkiewkę.
Po 5 minutach dodaj resztę warzyw i wymieszaj zupę.
Po kolejnych 5 minutach dodaj przyprawy i pomidora. Ponownie wymieszaj i gotuj, aż warzywa się ugotują.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy