Lekka i orzeźwiająca zupa mleczna ze świeżymi ogórkami i ziołami z pewnością uratuje cię w letnim upale. Dla smaku i aromatu radzę dodać trochę czosnku i ulubionych pachnących ziół. A co jeszcze będzie potrzebne do niezwykłego dania, powiem dalej w przepisie.
Składniki
- mleko (zimno) – 1 L
- oliwa z oliwek - 50 ml
- orzechy włoskie - 2 garści
- ogórki - 4 kawałki
- koperek - 1 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- sól - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ogórki i sól. Posiekaj koperek.
Zmiel orzechy z czosnkiem w blenderze. Wlej mleko i masło i ponownie ubij.
Napełnij ogórki koperkiem masą mleczną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy