Oczywiście w klasycznym przepisie na barszcz ukraiński nie było mowy o żadnych kiełbasach myśliwskich. Ale od tego czasu minęło wiele lat i mamy do dyspozycji całą gamę nowoczesnych supermarketów. Więc eksperymentujmy!
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 300 g
- kapusta kiszona - 300 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj buraki i marchewki, losowo pokrój pozostałe warzywa i kiełbaski. Opłucz i wyciśnij kapustę.
Podsmaż cebulę z marchewką. Dodaj buraki i smaż jeszcze przez kilka minut. Dodaj pomidora i wymieszaj.
Przenieś smażenie na patelnię, dodaj wszystkie pozostałe składniki, zalej wodą lub bulionem i gotuj Barszcz przez 30-40 minut, aż będzie miękki.
Na kilka minut przed końcem dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy