Aby pasztet był jak najbardziej delikatny i miękki, musisz dodać do niego coś takiego jak śmietana. Nawet jeśli podstawą jest tak delikatny Składnik, Jak wątróbka drobiowa. Proponuję wypróbować ten przepis ze śmietaną o różnej zawartości tłuszczu i wybrać opcję według własnych upodobań.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 0.5 kawałki
- śmietana - 200 ml
- masło - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju roślinnym przez 5 minut.
Dodaj posiekaną wątrobę i smaż przez kolejne 5-7 minut.
Wlać śmietanę i dusić wszystko przez 10 minut pod pokrywką.
Zmiel masę blenderem. Dodaj miękkie masło i przyprawy i ponownie ubij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy