przekąski 08.07.2023

pasztet z wątróbki drobiowej ze śmietaną

40 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej ze śmietaną
robertsre, stock.adobe.com
0

Aby pasztet był jak najbardziej delikatny i miękki, musisz dodać do niego coś takiego jak śmietana. Nawet jeśli podstawą jest tak delikatny Składnik, Jak wątróbka drobiowa. Proponuję wypróbować ten przepis ze śmietaną o różnej zawartości tłuszczu i wybrać opcję według własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju roślinnym przez 5 minut.

Dodaj posiekaną wątrobę i smaż przez kolejne 5-7 minut.

Wlać śmietanę i dusić wszystko przez 10 minut pod pokrywką.

Zmiel masę blenderem. Dodaj miękkie masło i przyprawy i ponownie ubij.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy