pierwsze dania 18.02.2022

niemiecka zupa grochowa

1 godz. 0 min.
4 porcje
Niemiecka zupa grochowa
GreenArt, stock.adobe.com
0

Kuchnia niemiecka jest bogata w obfite i bogate dania z roślinami strączkowymi, wędzonym mięsem i boczkiem. Tym razem chcę podzielić się z wami tak aromatyczną zupą grochową. Przepis jest również dobry, ponieważ wszystkie składniki są proste i dostępne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek i gotuj w wodzie do miękkości. Krótko przed końcem gotowania dodaj pokrojone ziemniaki.

Podsmaż posiekany boczek i odstaw na bok.

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i startą marchewkę.

Dodaj wędzone mięso do groszku i ziemniaków w jednym kawałku i smaż. Gotuj przez kolejne 20 minut.

Wyjmij groszki i zmiel zupę blenderem. Dopraw do smaku.

Dodaj pokrojony boczek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy