ostry sos z tarniny na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ostry sos z tarniny na zimę
iMarzi, stock.adobe.com
0

Z tarniny uzyskuje się nie tylko dobry dżem, ale także pyszne sosy. Na przykład taki ostry sos z pewnością nie pozostawi obojętnym. Radzę zwinąć go w małe słoiki, aby później nie stał zbyt długo otwarty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj tarninę, dodaj 0.5 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut.

10 minut przed końcem dodaj suche przyprawy do smaku.

Zmielić masę przez sito. Zmiel czosnek i pieprz w blenderze i wyślij tam.

Zagotuj wszystko razem do pożądanej gęstości i dodaj posiekane warzywa i pozostałe składniki.

Ułóż sos w słoikach, sterylizuj przez kolejne 15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy