Pyszny domowy Olivier można przygotować nie tylko z dowolnym mięsem lub kiełbasą, ale także z owocami morza. Ta opcja z pewnością spodoba się miłośnikom kulinarnych eksperymentów. A potem powiem ci szczegółowo, jak najlepiej to zrobić.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- kapary - 2 art.
- zielony groszek - 100 g
- jabłka - 1 rzecz
- koktajl morski - 300 g
- majonez - 125 g
- papryka - 0.5 łyżeczka
- koniak - 1 CZ. l.
- kurkuma - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić koktajl morski i smażyć na patelni przez kilka minut, aż będzie miękki. Możesz przyprawić.
Ugotuj ziemniaki i marchewki i pokrój wszystkie warzywa i jabłka w drobną kostkę.
Dodaj kapary i groszek i wrzuć Oliviera.
Wymieszaj majonez, koniak, paprykę i kurkumę i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy