Sałatka z awokado i czerwonej ryby to prosty i pyszny przepis. Nie używa się tu wielu składników, ale pyszny sos łączy je wszystkie, a w ustach czujesz szaloną mieszankę smaków.
Składniki
- łosoś (lekko solony) – 200 g
- awokado - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 250 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art. l
- sok z cytryny - 1 art. l
- Sezam - 1 CZ. l
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w kostkę. Umyj awokado i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
Spłucz mieszankę sałatkową. Połóż go na ręczniku papierowym i lekko wysusz z wilgoci.
Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, przyprawy, sól i sezam na talerzu.
Połącz wszystkie składniki w salaterce, dobrze wymieszaj i podziel na dwie porcje. Podawaj natychmiast po ugotowaniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy