sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z ogórkami kiszonymi

20 min
6 porcji
Sałatka
Aleksander Kolikowski, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pikle tak samo jak ja, spróbuj "mimozy" z marynatami. Nadają potrawie pyszny aromat, przyjemną kwaskowatość i sprawiają, że sałatka jest jeszcze bardziej soczysta. Przepis jest bardzo prosty, ale ważne jest, aby nie zakłócać sekwencji warstw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż konserwy rybne na talerzu i rozgnieć widelcem.

Obierz jajka, oddziel białka od żółtek i zetrzyj na drobnej tarce.

Pokrój jeden mały ogórek w plasterki i odłóż na bok do podania. Resztę zmiel.

Pokrój marchewki w plasterki i odłóż na bok. Zetrzyj resztę z obranymi ziemniakami.

Obierz cebulę i posiekaj.

Połóż ziemniaki na dnie talerza, dodaj sól, pieprz i majonez.

Ułóż warstwy konserwy, cebuli i marchewki.

Dodaj pikle i białka zmieszane z majonezem.

Posyp żółtkami na wierzchu, udekoruj natką pietruszki, koperkiem, plasterkami ogórków i marchewki. Wyślij gotową sałatkę do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy