Dzielę się najłatwiejszym i najszybszym sposobem na przygotowanie pysznej sałatki ze zwykłej puszki ryb w puszkach. Radzę podawać go ze świeżymi warzywami, ziołami lub chlebem – w zależności od sytuacji. Możesz mieszać kilka rodzajów ryb.
Składniki
- konserwy rybne (różne) – 2 banki
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- mielony koper włoski - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć rybę widelcem na kawałki o dowolnym rozmiarze.
Posiekaj chili, zioła, czosnek i cebulę i dodaj tam wszystko.
Dodaj przyprawy i sok z cytryny i dopraw olejem, jeśli chcesz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy