sałatki 22.01.2022

Sałatka z wątróbką drobiową, jajkami przepiórczymi i warzywami

25 min
4 porcje
Sałatka z wątróbką drobiową, jajkami przepiórczymi i warzywami
sky_dream, stock.adobe.com
0

Taką porcję sałatki można nazwać jedną z najpopularniejszych. Nie jest to zaskakujące, ponieważ proces gotowania jest niemożliwie prosty. Postaw talerz na stole, a twój zwykły posiłek zamieni się w prawdziwą ucztę. Wszystko szczegółowo w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i osusz ręcznikami papierowymi.

Smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.

Pokrój pomidory, marynaty i obraną cebulę.

Wyjmij cebulę osobno i wymieszaj z octem.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Osusz orzechy na patelni i lekko posiekaj.

Obierz jajka przepiórcze i pokrój na pół.

Wymieszaj liście sałaty, pomidory, ogórki, marynowaną cebulę, oliwki, kapary i orzechy.

Sól, pieprz i delikatnie wymieszaj.

Ułóż sałatkę na talerzu, tworząc wieniec. Dla wygody możesz umieścić szklankę lub filiżankę na środku.

Równomiernie rozłóż jajka przepiórcze i wątróbkę drobiową.

Posyp papryką gotową sałatkę. Możesz dodatkowo ozdobić plasterkami cytryny lub świeżymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy