Sałatki z fasolą są bardzo popularne w kuchni tureckiej. Większość z nich jest do siebie podobna, ale wciąż różni się szczegółami. Dzisiaj chcę podzielić się z wami tak apetycznym przepisem z zieloną cebulą.
Składniki
- fasola - 200 g
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- Zieleń - 0.5 pęczek
- papryka - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- cytryna - 0.5 kawałki
- papryka - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę do miękkości. Lepiej wcześniej namoczyć go przez noc.
Drobno posiekaj paprykę, zioła i zieloną cebulę.
Dopraw sałatkę, wymieszaj z oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy