dżem jagodowy z agarem agarowym

35 min
4 porcje
Dżem jagodowy z agarem agarowym
matka_Wariatka, stock.adobe.com
0

Gotowanie dżemu przez długi czas, aż będzie gęsty, nie jest najbardziej kuszącym procesem. Ponadto delikatne jagody tracą witaminy i smak. Aby temu zapobiec, lepiej przyspieszyć proces. Tym razem powiem Ci, jak zrobić taki dżem z agarem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agar-agar zimną wodą.

Zmiel jagody blenderem lub rozgnieć je tłuczkiem.

Wymieszaj z cukrem, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Wlej agar, wymieszaj i gotuj dżem przez kolejne 5-7 minut.

Wlej go na zimę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy