Marynowane pomidory z winogronami to idealna przekąska na świąteczny stół i na co dzień. Winogrona dodają pikanterii pomidorom, a talerz z takim zestawem marynowanych warzyw wygląda niecodziennie i bogato.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Do tej konserwacji użyj dojrzałych pomidorów średniej wielkości. Umyj je, obierz czosnek, umyj i wysusz winogrona.
Podana liczba produktów jest przeznaczona na dwie litrowe puszki. Na dnie słoika umieść przyprawy, czosnek i winogrona. Następnie włóż pomidory.
Zalej pomidory wrzącą wodą i odstaw na 20 minut. Następnie spuść wodę na patelnię i przygotuj marynatę.
Dodaj sól, cukier, ocet do wody. Doprowadź wodę do wrzenia i ponownie zalej pomidory. Zwiń i wyślij do ostygnięcia w chłodne, ciemne miejsce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy