marynowane pomidory z winogronami na zimę

40 min
2 porcje
Marynowane pomidory z winogronami na zimę
Igor, stock.adobe.com
0

Marynowane pomidory z winogronami to idealna przekąska na świąteczny stół i na co dzień. Winogrona dodają pikanterii pomidorom, a talerz z takim zestawem marynowanych warzyw wygląda niecodziennie i bogato.

Składniki

  • pomidory - 1 kg
  • Winogrona - 300 Gr
  • ocet (9%) – 1 art. l
  • sól - 1 art. l
  • cukier - 3 art. l
  • czosnek - 4 ząbki
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do tej konserwacji użyj dojrzałych pomidorów średniej wielkości. Umyj je, obierz czosnek, umyj i wysusz winogrona.

Podana liczba produktów jest przeznaczona na dwie litrowe puszki. Na dnie słoika umieść przyprawy, czosnek i winogrona. Następnie włóż pomidory.

Zalej pomidory wrzącą wodą i odstaw na 20 minut. Następnie spuść wodę na patelnię i przygotuj marynatę.

Dodaj sól, cukier, ocet do wody. Doprowadź wodę do wrzenia i ponownie zalej pomidory. Zwiń i wyślij do ostygnięcia w chłodne, ciemne miejsce.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy