kapusta kiszona z pomidorami na zimę w słoikach

30 min
1 porcja
Kapusta kiszona z pomidorami na zimę w słoikach
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Zawsze kochałem kiszoną kapustę ze względu na jej bogaty smak i wszechstronność. Dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem – kiszoną kapustą z pomidorami. Prosty, szybki, bardzo wygodny, a do tego – natychmiast ozdobi każdą ucztę, w tym święta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i rozgnieć je rękami. Wymieszaj z cukrem i solą.

Ubij wszystko do słoika, przesuwając pomidory.

Przykryj całym liściem kapusty i pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej.

Codziennie przebijaj obrabiany przedmiot do dołu.

Po zakończeniu fermentacji przykryj kapustę pokrywką i przechowuj w piwnicy lub lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy