półfabrykaty na zimę
02.06.2023
surowa adjika pomidorowa z czosnkiem i papryką bez gotowania
15 min
4 porcje
Uwielbiam surowe półfabrykaty, ponieważ pozwalają zachować maksymalny smak i witaminy świeżych warzyw i owoców. Najczęściej robi się dżem, ale na przykład adjika z pomidorów z papryką i czosnkiem bez gotowania nie jest gorsza. Pamiętaj tylko, aby przechowywać go w zimnym miejscu.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- czosnek - 100 g
- ostra czerwona papryka - 3 kawałki
- papryka - 3 kawałki
- sól - 1.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj i obierz warzywa.
Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.
Dodaj sól i przyprawy do smaku.
Włóż Adjikę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy