
Miłośnicy konserwacji na zimę z pewnością przyda się mój przepis na marynowane squash z ogórkami i pomidorami. Przekąska warzywna natychmiast przypomina lato i daje słoneczny nastrój nawet w zimnych porach roku. Ten przepis jest dość prosty, ale okazuje się naprawdę smaczny i zdrowy.
Składniki
- Patisson - 800 g
- ogórki - 800 g
- pomidory - 800 g
- koperek - 4 parasolka
- ziele angielskie - 1 art.
- czosnek - 8 ząbki
- liść laurowy - 4 kawałki
- nasiona gorczycy - 1 art.
- sól - 3 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz warzywa i szczelnie włóż do sterylnych słoików. Dodaj koper włoski, czosnek, liście laurowe i przyprawy.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20-30 minut pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól i cukier i ponownie zagotuj.
Wlej warzywa i wlej łyżkę octu do słoików.
Zwiń squash z pomidorami i ogórkami na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy