lecho z dyni na zimę

50 min
12 porcji
Lecho z dyni na zimę
Kinga, stock.adobe.com
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą świetnym przepisem na lecho z dyni. Odkryłam ją w zeszłym roku. Nie dodaję ostrej papryki, tylko czosnek i trochę ulubionych przypraw. Jako środek konserwujący wolę używać kwasu cytrynowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj masę pomidorową z przyprawami, cukrem i solą.

Wlej olej i gotuj przez 15 minut pod pokrywką.

Dodaj pokruszone półfabrykaty, kwas cytrynowy i gotuj wszystko razem przez 20 minut.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy