gęsta galaretka-pięć minut czerwonej i czarnej porzeczki

15 min
6 porcji
Gęsta galaretka
weyo, stock.adobe.com
0

Bardzo prosty i wygodny przepis dla tych, którzy nie lubią długo bawić się w kuchni. Gęsta galaretka-pięć minut czerwonej i czarnej porzeczki zawsze wychodzi idealnie. Cały sekret polega na tym, że jagody zawierają dużo naturalnego zagęszczacza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone i czarne porzeczki z gałązek, obierz suche ogony, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Zmiel jagody w blenderze i przetrzyj przez sito.

Puree jagodowe wymieszaj z cukrem, wodą i zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez 5 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy