Sok ze świeżych porzeczek jest doskonałym źródłem witamin i przeciwutleniaczy, które pomagają wzmocnić odporność i utrzymać zdrowie w okresie zimowym. Sokowirówka z kolei pomaga zachować wszystkie korzystne właściwości jagód. Mówię Ci, jak prawidłowo zwinąć taki przedmiot w słoiki.
Składniki
- porzeczka - 4 kg
- cukier - 500 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj i opłucz porzeczki. Załaduj do komory sokowirówki.
Wlej wodę do dolnego pojemnika. Złóż projekt zgodnie z instrukcjami z modelu.
Włóż pojemnik na sok, spuść do niego słomkę i poczekaj.
W razie potrzeby włóż porzeczki do sokowirówki.
Po zakończeniu procesu dodaj cukier do smaku do soku, zagotuj i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy