sok wiśniowy na zimę przez sokowirówkę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Sok wiśniowy na zimę przez sokowirówkę
alter_photo, stock.adobe.com
0

Naturalny sok wiśniowy to prawdziwy ratownik podczas przytulnych zimowych uczt. Przygotuj ten napój w środku zbioru jagód i zachowaj kawałek lata w słoiku. Z podanej liczby produktów otrzymuję około 2 litrów aromatycznego soku.

Składniki

  • wiśnia (świeża) – 3 kg
  • cukier - 1200 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj wiśnie, Usuń szypułki, a następnie opłucz, włóż do durszlaka i wyjmij nasiona.

Umieść miąższ Wiśniowy w sokowirówce i wyciśnij sok. Wlej sok wiśniowy do emaliowanego pojemnika i wyślij do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Następnie odcedź sok przez gazę, dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aby cukier się rozpuścił.

Na małym ogniu zagotuj sok wiśniowy i wlej do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, zwiń. Przechowuj domowy sok wiśniowy w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy