kawior kalafiorowy na zimę

50 min
12 porcji
Kawior z kalafiora na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz przekąski warzywne? Wtedy na pewno spodoba ci się kawior kalafiorowy. Przygotowuje się go po prostu: warzywa są mielone i sukcesywnie wkładane do garnka do duszenia. Jeśli nie ma świeżych pomidorów, dodaj makaron, sos lub sok z pomidorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i czosnek i posiekaj.

Rozłóż kalafior na kwiatostany i drobno posiekaj.

Pokrój ostrą paprykę wzdłuż, obierz nasiona i posiekaj.

Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Dodaj kapustę, pomidory i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, posiekaną ostrą paprykę, sól i cukier.

Potnij wszystko razem przez 10 minut, dodaj ocet i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Rozłóż kawior w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy