kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence
Dzisiaj opanujemy nowoczesne technologie: ugotujemy kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence. Nie spiesz się, aby się przestraszyć, proces będzie fascynujący i niezwykle prosty. Jedyną wadą tej metody jest to, że bardzo niewiele warzyw jest przetwarzanych na raz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa przygotuj i przepuść przez maszynę do mięsa
Wlej olej do miski multicookera i podgrzej w trybie "smażenia".
Dodaj cebulę z marchewką i smaż do miękkości.
Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 15 minut, często mieszając.
Dodaj pomidory, cukinię, mielony pieprz, cukier i sól. Smaż wszystko razem przez 20 minut.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, zamknij pokrywkę wolnowaru i aktywuj program "duszenie" na 30 minut.
Dwie minuty przed końcem dodaj ocet i wymieszaj.
Rozłóż gorący kawior w słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.