kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
4 porcje
Kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence
Elenglush, stock.adobe.com
0

Dzisiaj opanujemy nowoczesne technologie: ugotujemy kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence. Nie spiesz się, aby się przestraszyć, proces będzie fascynujący i niezwykle prosty. Jedyną wadą tej metody jest to, że bardzo niewiele warzyw jest przetwarzanych na raz.

Składniki

  • cukinia - 1 kg
  • pomidory - 3 kawałki
  • papryka - 300 g
  • marchew - 200 g
  • cebula - 200 g
  • czosnek - półgłówki
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
  • ocet - 50 ml
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • cukier - 2 art.
  • sól - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa przygotuj i przepuść przez maszynę do mięsa

Wlej olej do miski multicookera i podgrzej w trybie "smażenia".

Dodaj cebulę z marchewką i smaż do miękkości.

Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 15 minut, często mieszając.

Dodaj pomidory, cukinię, mielony pieprz, cukier i sól. Smaż wszystko razem przez 20 minut.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, zamknij pokrywkę wolnowaru i aktywuj program "duszenie" na 30 minut.

Dwie minuty przed końcem dodaj ocet i wymieszaj.

Rozłóż gorący kawior w słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy