kawior z buraków na zimę

2 godz. 0 min.
8 puszek po 0,5 l
Kawior z buraków na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Kawior z buraków to smaczny, jasny i zdrowy preparat na zimę. Ta przystawka jest darem niebios dla wegetarian i pięknym, bezmięsnym daniem. Kawior można podawać na zimno lub na gorąco, do dań mięsnych lub drobiu. Pysznie rozłóż na chlebie i zjedz z zieloną cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Buraki i marchewki opłucz i obierz. Pokrój warzywa w drobną kostkę.

Usuń gęste rdzenie z pomidorów, pokrój w kostkę. Cebulę obrać i posiekać.

Przełóż wszystkie przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Umieść masę warzywną w garnku do gotowania. Sól, dodaj cukier i olej roślinny. Wymieszaj wszystko i zagotuj przedmiot na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogrzewanie i gotuj kawior pod pokrywką przez 1,5 godziny. Nie zapomnij okresowo mieszać!

Dodaj posiekany czosnek i ocet, wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut po ugotowaniu.

Gorący kawior z buraków zapakuj do wysterylizowanych słoików, szczelnie zamknij, Odwróć, zawiń w koc i ostudź. Przenieś schłodzony przedmiot do przechowywania w spiżarni.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy