kawior z grzybów miodowych z czosnkiem na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z grzybów miodowych z czosnkiem na zimę
mizina, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co jeszcze ugotować z obfitych sezonowych zbiorów grzybów miodowych? Oczywiście zawsze można je po prostu zamrozić lub marynować. Ale proponuję spróbować ugotować coś bardziej oryginalnego – taki kawior i czosnek. Co więcej, wcale nie jest to trudne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj grzyby miodowe i gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie. Wrzuć do durszlaka.

Pokrój warzywa losowo i gotuj na wolnym ogniu w oleju przez 15-20 minut.

Przełóż warzywa i grzyby miodowe przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól, cukier i ocet. Dusić kawior przez kolejne 10-15 minut.

Umieść go w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy