dżem śliwkowy z orzecha włoskiego bez pestek

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi bez pestek
losangela, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej oryginalnych i pysznych sposobów przygotowania dżemu śliwkowego jest ugotowanie go z orzechami włoskimi. Wydaje się tylko czymś egzotycznym, ale w rzeczywistości jest bardzo prosty w przygotowaniu. Następnie szczegółowo opiszę, jak dokładnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż śliwkę na połówki, usuń pestki i włóż owoce do rondla.

Gotuj je przez 20 minut, aż będą miękkie na małym ogniu.

Dodaj cukier i gotuj przez kolejne 30-40 minut.

Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i gotuj przez kolejne 10 minut. Możesz dodać przyprawy do smaku.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy