galaretka winogronowa z żelatyną

45 min
4 porcje
Galaretka winogronowa z żelatyną
zigzagmtart, stock.adobe.com
0

Gęstą, piękną i pachnącą galaretkę na zimę można gotować bez dodatków. Ale to bardzo długo, a ponadto w dużej mierze zależy od rodzaju, a nawet odmiany jagód. Dlatego proponuję łatwiej rozwiązać problem i przygotować galaretkę z winogron z żelatyną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Wyciśnij sok z winogron w dowolny dogodny sposób.

Dodaj cukier do soku, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Wlej żelatynę, gotuj przez kolejne 2-4 minuty i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy