squash w musztardzie na zimę

2 godz. 30 min.
3 porcje
Squash w musztardzie na zimę
annaileish, stock.adobe.com
0

Ze względu na neutralny smak Kabaczek dobrze komponuje się z każdą marynatą i polewą. Na przykład z musztardą. Pikantna przekąska odpowiednio urozmaica codzienną lub świąteczną ucztę. Radzę wybrać małą Kabaczek.

Składniki

  • Patisson - 1 kg
  • cukier - 0.25 szklanki
  • ocet - 0.25 szklanki
  • czosnek - 3 ząbki
  • Olej roślinny - 0.25 szklanki
  • proszek musztardowy - 1 art.
  • sól - 1 art.
  • Zieleń - 1 pęczek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pozostaw małe kabaczki w całości, a duże - pokrój losowo.

Dodaj cukier, sól, musztardę w proszku i zmiażdżony czosnek.

Dodaj posiekaną szczelinę, olej i ocet i odstaw na 2 godziny.

Włóż Kabaczek do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 20 minut w garnku z wodą.

Zwiń puste miejsca na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy