Ze względu na neutralny smak Kabaczek dobrze komponuje się z każdą marynatą i polewą. Na przykład z musztardą. Pikantna przekąska odpowiednio urozmaica codzienną lub świąteczną ucztę. Radzę wybrać małą Kabaczek.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- cukier - 0.25 szklanki
- ocet - 0.25 szklanki
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 0.25 szklanki
- proszek musztardowy - 1 art.
- sól - 1 art.
- Zieleń - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pozostaw małe kabaczki w całości, a duże - pokrój losowo.
Dodaj cukier, sól, musztardę w proszku i zmiażdżony czosnek.
Dodaj posiekaną szczelinę, olej i ocet i odstaw na 2 godziny.
Włóż Kabaczek do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 20 minut w garnku z wodą.
Zwiń puste miejsca na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy