sok z żółtej śliwki na zimę

20 min
12 porcji
Sok z żółtej śliwki na zimę
saharosa, stock.adobe.com
0

Oprócz cudownego koloru, ta odmiana śliwki słynie ze wspaniałego smaku i szerokiej gamy działań leczniczych. Te podstawy wystarczą do przygotowania soku z żółtej śliwki na zimę. A jak to zrobić, opowiem szczegółowo w przepisie.

Składniki

  • śliwki (żółty) – 5 kg
  • cukier - 200 g
  • kwas cytrynowy - 2 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śliwki opłucz, przekrój na pół i obierz.

Przełóż owoce przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem, kwasem cytrynowym i gotuj przez 10 minut.

Wlej sok z żółtej śliwki do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy