kompot na zimę z całych jabłek

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z całych jabłek
svetlana_cherruty, stock.adobe.com
0

Kompoty na zimę są nie tylko smaczne, ale także proste. Najczęściej gotują się jeszcze łatwiej i szybciej niż dżem. Na przykład ta opcja z całych jabłek, o której opowiem bardziej szczegółowo. Jest tylko jeden niuans-jabłka powinny przejść do szyjki słoika.

Składniki

  • jabłka - 500 g
  • cukier - 1 szkło
  • woda - 3 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie umyj jabłka i włóż do sterylnego słoika.

Napełnij gorącą wodą, odstaw na 20 minut i odcedź.

Dodaj cukier do tej wody, zagotuj i gotuj, aż się rozpuści.

Ponownie napełnij jabłka i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy