marynowane boczniaki z octem bez sterylizacji

45 min
2 porcje
Marynowane boczniaki z octem bez sterylizacji
Maria Bałachoncewa, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi marynowanych domowych grzybów? Taki słoik ozdobi świąteczny stół i rodzinną ucztę. Złap sprawdzony przepis na gotowanie marynowanych boczniaków z octem, a nawet bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczniaki i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie. Wrzuć do durszlaka.

Osobno zagotuj wodę z cukrem, solą, pieprzem i lavrushką. Możesz dodać inne przyprawy.

Wlej ocet do marynaty, włóż boczniaki i gotuj przez 5 minut po ponownym zagotowaniu.

Ułóż boczniaki w słoikach poparzonych wrzącą wodą.

Ponownie zagotuj marynatę, zalej grzyby i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy