Puree z dyni i jabłek na zimę bez sterylizacji

1 godz. 30 min.
4 porcje
Puree z dyni i jabłek na zimę bez sterylizacji
Dasha Petrenko, stock.adobe.com
0

Przeciery sklepowe pozostawiają lepsze pragnienie smaku i kompozycji. Dlatego wolę samodzielnie przygotować ulubioną przekąskę. Jest to prosty i ekonomiczny sposób na uzyskanie wysokiej jakości produktu bez dodawania konserwantów i sztucznych aromatów. Tylko dynia i jabłka-nic więcej. Nawet bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka z dynią.

Dodaj wodę i gotuj przez 20-25 minut, aż będzie miękka.

Zmiel blenderem i dodaj cukier i przyprawy do puree.

Ponownie zagotuj i zagotuj, aż będzie gęsty.

Dodaj kwas cytrynowy i rozprowadź puree w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy